Op de website http://www.volleybal.nl/competitie kun je de volleybal standen, uitslagen en wedstrijdprogramma’s bekijken. Deze gegevens zijn ook met behulp van RSS feeds beschikbaar. Daarnaast heeft de nevobo sinds een tijdje ook een eigen app. Deze maakt gebruik van een andere API obv JSON om de gegevens op te halen.

Via deze site kun je twee versies van de rssnevobo plugin voor Joomla downloaden waarmee je de uitslagen, programma en standen in je eigen Joomla site kunt tonen. Versie 0.6.5 maakt gebruik van de RSS feeds. Versie 0.7.1 maakt gebruik van de JSON API.
Via onderstaande download knoppen kun je beide versies van de plugin downloaden en installeren op je Joomla site. Via deze link kun je het resultaat van de plugin zien.

Gebruik plugin

Om de gevonden feeds te kunnen tonen moet je de RSS feed link in je artikel tussen de rssnevobo tags plaatsen als volgt:

De parameters hebben hierin de volgende betekenis:

 • type  (verplicht), type feed
  • 0: het gaat hier om een stand RSS feed
  • 1: het gaat hier om een programma RSS feed
  • 2: het gaat hier om een uitslagen RSS feed
 • aantal (optioneel) maximaal aantal te tonen wedstrijden
  • kan alleen bij type 2 en 1 worden gebruikt
 • filter (optioneel) filtering van gegevens op een zelf te definiëren filter,
  • kan alleen bij type 2 en 1 worden gebruikt.
  • Door een filter toe te passen op bv de naam van jouw team, is het mogelijk om alleen de wedstrijden te tonen die door jouw team gespeeld zijn
 • poulenr (optioneel, alleen bij versie 0.7.1)  geeft bij de stand aan welke stand (1,2, etc..) je getoond wilt hebben, als er voor een team meerdere standen zijn.

Stylesheets

Voor het tonen van de gegevens kun je gebruik maken van een aantal meegeleverde stylesheets, die je in het onderdeel Pluginbeheer in de administratie sectie van je site kunt instellen. Je kunt natuurlijk zelf ook een van de stylesheets aanpassen of er een aan toevoegen.

Nevobo Plugin versie 0.6.5

Werking Nevobo site icm RSS feeds

De RSS feeds kun je vinden op de Nevobo site http://www.volleybal.nl/competitie. De Nevobo heeft hier zelf de volgende informatie over gegeven. Voor de uitslagen en het programma is er op team en poule niveau een exporteer mogelijkheid op basis van een RSS feeds. Voor de standen is dit alleen op poule niveau mogelijk. Klik hiervoor op de site op de exporteer knop en kies vervolgens de RSS Feed. Deze feed dien je te gebruiken in je plugin.

Zoek op de site het programma, de uitslagen of de stand van jouw ploeg, poule, of vereniging en kies vervolgens de exporteer knop en daarna de optie Rss Feed.

Voor Meisjes B4 van Sudosa Desto  dien je bv  de volgende links te gebruiken:

 • https://api.nevobo.nl/export/team/CKL5T1J/meisjes-b/4/programma.rss (voor het programma)
 • https://api.nevobo.nl/export/team/CKL5T1J/meisjes-b/4/resultaten.rss (voor de uitslagen)
 • https://api.nevobo.nl/export/poule/regio-noord/MB1G/stand.rss (voor de stand)
Download versie 0.6.5

Nevobo Plugin versie 0.7.1

Versie 0.7.1 maakt gebruik van de API van de Volleybal app van de Nevobo. Het voordeel van deze API is dat deze de data niet als een lange string maar als een JSON dataset teruggeeft waardoor deze sneller de gegevens kan interpreteren.

Om er achter te komen welke aanroep de plugin moet je eerst de unieke code van je vereniging en je teams zien te achterhalen. Dit doe je bv voor de vereniging Voltena met de volgende aanroep in de browser: http://api.volleybal.nl/search/teams/voltena

Je krijgt een JSON object terug met daarin alle team van deze vereniging. De gevonden id’s dien je te gebruiken in de plugin, waarbij je eventuele spaties moet vervangen door een %20. Voor heren 1 is het te gebruiken id dus 8145HS%201 zoals je kunt zien in onderstaande stukje uit het verkregen JSON object.

Onderstaande links kun je dus gebruiken om de juiste id’s te vinden:

 • http://api.volleybal.nl/search/organisations/voltena (geeft id vereniging)
 • http://api.volleybal.nl/search/teams/voltena (geeft id’s van de teams)

Deze links kun je vervolgens gebruiken bij de rssnevobo tag om de stand, de uitslagen, en het programma te tonen:

 • http://api.volleybal.nl/ranking/8145HS%201 (geeft de stand)
 • http://api.volleybal.nl/results/team/8145HS%201 (geeft de uitslagen)
 • http://api.volleybal.nl/matches/team/8145HS%201 (geeft het programma)
 • http://api.volleybal.nl/matches/organisation/8145  (geeft programma vereniging)

Let op bij deze API kun je meerdere standen bij een team terugkrijgen. Bijvoorbeeld als een team in de tweede helft van de competitie in een andere poule zit, of wanneer een team aan de bekerwedstrijden mee doet. Om de juiste poule op je site te krijgen kun je het poulenr filter gebruiken. Gebruik je die niet dan wordt alleen de eerste poule die de api aanroep teruggeeft getoond.

Het gebruik is gelijk als bij versie 0.6.5 alleen dien je dan bovenstaande links in te vullen ipv de RSS feed.
Download versie 0.7.1