Het nationaal park Plitvicemeren ligt in het oosten van Kroatië, dicht tegen de Bosnische grens aan. Het gebied bestaat uit 16 meren en 90 watervallen. Je kunt meerdere tochtjes maken rondom deze meren langs de uitgezette routes, deels langs het water en deels via vlonders over het water. Bepaalde delen kun je met de bus en de boot afleggen. Onderweg kom je de prachtigste doorkijkjes en vergezichten tegen.

We hadden ons van te voren al ingelezen op de website Alles over Kroatië. En we hadden toegangskaarten besteld voor ingang 2. Dit omdat we de route H wilden lopen, een langere route van 4 a 6 uur, die ons langs alle meren zou leiden.

Route H begint bij St2 en gaat dan met de bus naar St4. Vervolgens loop je naar P2 en pak je daar de boot naar P3 . Daar loop je verder naar St1. Vanaf St1 pak je de bus naar St2. Omdat we rond het middaguur op P2 aankwamen hebben we daar eerst nog even de overtocht naar P1 gemaakt om daar te lunchen. Na de lunch weer terug naar P2 en verder met de tocht.

Hieronder wat foto’s van de meren en de watervallen. Het is een prachtig gebied waarbij je van het ene meertje naar het andere meertje gaat en van waterval naar waterval. De paden zijn mooi aangelegd.

Deze route kostte ons zo’n 5 uur. We hadden er prachtig weer bij. Omdat veel mensen deze zomer wegblijven uit Kroatië waren de wandelpaden ook goed te doen.